004 – Porod (in 4 stvari, za katere si želim, da bi jih vedel še preden sva odšla v porodnišnico)

Tokratna tema: POROD.

 

Porod je bil poln raznih posegov….

Pri prvem porodu, v bistvu je bilo, kot da bi šel na napačen vlak, in bi pričakoval, da boš prišel na pravo postajo.

Pomembno je bilo, da sva se na porod dobro pripravila. Saj sva tudi že prvič mislila, da nekaj pa že veva. Pa se je izkazalo, da je, kot za na maraton, tudi za porod potrebna dobra priprava.

Drugi porod je bil povsem naraven porod. Trajal je le malo manj časa kot prvi. Tokrat ni bilo nobenih posegov, tudi nobenih poškodb.

No, tako gremo pa lahko rodit še enkrat kar naslednji teden. Ker je tako tekoče šlo, skoraj ne moreš verjeti, kako sta si lahko dva poroda tako različna.

V tokratni epizodi predstavim tudi 4 stvari oz. odločitve, ki so se za nas izkazale za zelo pomembne na poti do porodne izkušnje, kot sva si jo želela.

 


Knjige, filmi, priprave na porod:

Knjige:

  • Moj porodni načrt (Marsden Wagner)
  • Modrost rojevanja (Ina May Gaskin)

Dokumentarni filmi:

Priprave na porod, ki sva jih obiskovala:

 

Želim si, da bi k tem virom pristopili z odprtostjo in radovednostjo. Seznam literature in filmov ni namenjen predalčkanju, kakšen porod je boljši ali pravi. Namenjen je predvsem temu, da si razširimo nabor možnosti, ki so na voljo. Kot menu, iz katerega potem izberemo, kar nam ustreza.

 

Če želiš prejemati obvestila o novih zgodbah na podcastu, lahko vpišeš svoj e-naslov tukaj in te bom obveščal o novostih.

Zanima me.